Περιοχη

Ακτές

80 χλμ ακτογραμμής, πάνω από 70 παραλίες, 27 γαλάζιες σημαίες

Η παράκτια ζώνη του Δήμου αποτελείται από πολλά ενδιαφέροντα μέρη που σίγουρα αξίζουν μια επίσκεψη, όπως η Ελούντα, η Πλάκα, το Σίσσι, ο Μιλάτος, το Καλό Χωριό και άλλα μικρότερα χωριά.

Όλα αυτά τα μέρη αναπτύσσονται δίνοντας την ευκαιρία για μια πληθώρα δραστηριοτήτων για όλους. Οι γραφικές παραλίες, τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, οι παραδοσιακές ταβέρνες και τα τουριστικά αξιοθέατα είναι μόνο λίγοι από τους λόγους για τους οποίους οι περιοχές αυτές είναι πιο ανεπτυγμένες και δημοφιλείς.

Ελούντα

Η Ελούντα είναι χτισμένη στις νότιες ακτές του κόλπου της αρχαίας πόλης Ολούς, απο την οποία πήρε το σημερινό της όνομα. Ένα παγκοσμίου φήμης τουριστικό θέρετρο, βόρεια του Αγίου Νικολάου, με γραφικές παραλίες, αμμώδεις ακτές, κρυστάλλινα νερά και γαλήνια ατμόσφαιρα.

Η Ελούντα είναι ένας από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Η περιοχή είναι γεμάτη με ξενοδοχεία 5 αστέρων, καθώς και μικρότερα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το νησί της Σπιναλόγκας, ένα από τα πιο γνωστά ιστορικά μέρη της Ελλάδας, βρίσκεται στην περιοχή της Ελούντας.

Κριτσά

Η Κριτσά, βρίσκεται προσκολλημένη στους πρόποδες της οροσειράς Δίκτη και είναι ένα από τα παλαιότερα και ομορφότερα ορεινά χωριά της ανατολικής Κρήτης. Το άνω χωριό με ενα πλέγμα από πλακόστρωτα καλντερίμια, χωρίς αυτοκίνητα είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό. Στην κεντρικό δρόμο, θα βρείτε γοητευτικά καφενεία, καταστήματα που προσφέρουν τοπικά προϊόντα και εκπληκτικά εκλεπτυσμένες μπουτίκ.

Λίγο πέρα από το χωριό, το φαράγγι της Κριτσάς, τα ρομαντικά ερείπια του Αρχαίου Λατώ και η εκκλησία της Παναγίας της Κεράς, με τις εκπληκτικές βυζαντινές τοιχογραφίες, αξίζουν την προσοχή σας. Αυτή η μικροσκοπική τρίκλιτη εκκλησία στον κεντρικό δρόμο στεγάζει τοιχογραφίες της βυζαντινής Κρήτης. Οι τοιχογραφίες στο κεντρικό ναό (13ος αιώνας) απεικονίζουν σκηνές γύρω από τη ζωή του Χριστού.